Zoeken in deze blog

woensdag 7 maart 2018


Hier zit uw gestolen geld een aandeel in elkaar
De overwaarde fraude van
RABOBANK

Frauderen is een kwestie van mentaliteit. Niets meer niets minder. We hebben in Nederland eigenlijk drie topbanken. Bij accountants die veel betrokken zijn bij financieringen leeft over het algemeen het gevoel dat de ING de soepelste is van de drie, ABNAMRO moeilijker vanwege een wat hardere mentaliteit en dat de RABOBANK gewoon de slechtste bank is kwa mentaliteit. Dat is ook wel enigszins verklaren. De ING is een samenraapsel van banken die het midden en kleinbedrijf en later met de postbank werknemers bediende. En men had door, dat soms de schuld kwijtschelden een bedrijf redde en dan dat beperkte verlies later werd terugverdiend omdat hetzelfde bedrijf hun weer opbrengsten gaf. Had men het bedrijf failliet laten gaan dan had men en een heleboel mensen schade berokkend. Bij ABNAMRO was dat ook zo maar men was wat harder op zijn Rotterdams. Gewoon echte bankier die ook rekende wat goedkoper was failliet verklaren, of mogelijk rekenen op latere opbrengsten, maar die lette wat minder op de betrokkenheid van mensen. Wat harder.


DE STRUCTUUR VAN DE RABOBANK

De Rabobank is echter een heel ander verhaal. Er zijn raiffeisenbanken die al zo’n 100 jaar op dorpen in het overwegend protestants Christelijke gedeelte van Nederland zitten en boerenleenbanken die meer in het zuiden het overwegend Rooms-katholieke gedeelte van Nederland zitten. De grote steden daar zag je deze banken niet dat waren meer de andere banken. Toen ik in Brabant ging wonen in Lage Zwaluwe in 1969 woonde ik op de scheidslijn van de geloven. Aan de Christelijke kant had je de Raiffeisenbank en de andere kant de Boerenleenbank Met voetbal de zaterdagscompetitie en de andere helft op zondag en met elkaar voetballen was niet mogelijk. Er waren twee fanfares en ik had geluk want ik zag ze beide op de scheidslijn maar ze gingen niet op elkaars gedeelte. Twee kermissen op verschillende tijdstippen op hun eigen locaties. En dan hebben we het over een dorp van toen ongeveer 3.500 inwoners. In de jaren 70 is dat allemaal naar elkaar gaan groeien en gingen de raiffeisenbanken en de boerenleenbanken samen en ontstond de Rabobank de naam samengesteld door de eerste 2 letters van de oude banken. Het waren allemaal coöperatieve banken en er waren 187 bankvergunningen. Het kunnen er wat meer af wat minder zijn maar dat doet er niet toe. De banken waren zelfstandig en het hoofdkantoor van de RABOBANK konden alleen maar adviseren en toezicht houden en ontwikkelde nieuwe banken als die ergens anders moesten komen zoals in de steden. Dan had je ook overal leden bij de Rabobank Ik ben dat ook nog een blauwe maandag geweest maar ik zal wel kritiek hebben gehad want het was snel weer over en ik weet niet goed waarom.

In 2007 werd ik penningmeester van een kerk in Breda waar ik smoor verlieft werd op de pastor een buitengewoon super intelligente vrouw die op de universiteit werkte van Tilburg en werd daar uitgenodigd bij een lezing die door de enige echte bankdirecteur die de RABOBANK ooit heeft gehad, Bert Heemskerk van 2002 tot 2009, werd gegeven. Hij memoreerde dat hij bij verschillende banken had gewerkt en dat hij ook wat moeite had met de harde opstelling van de Rabobank die bij het innen van de gelden tot het gaatje ging zoals hij zei op de vraag van een vrouw die opmerkte dat haar broer zijn hele boerderij was kwijtgeraakt door de onverzettelijk opstelling van de RABOBANK. Want legde Bert Heemskerk uit, men leende op de dorpen aan collega’s buren geld uit. Dat moest gewoon terugbetaald worden. Wat hij er vergat bij te zeggen is dat daar de lutherse en Calvijnse VOC mentaliteit een rol speelde al zo’n 100 jaar. Boerenbedrijven waren soms honderden jaren in een familie en het was ondenkbaar dat deze werden verkocht al was het maar een hectare. Onmogelijk. Als men dan door de onverzettelijke financierder in de problemen kwam omdat men niet op de juiste tijdstippen kon terugbetalen ging men failliet en pleegde de boer zeker zelfmoord. Ik heb het zelf meegemaakt bij een boerin lid van het kerkbestuur waar ik penningmeester was, zij door de Rabobank het bedrijf kwijtraakte en de man landbouwgif innam. En dan moest de boerderij verkocht worden. Dan konden de buren uitbreiden en tegen aan habbekrats het bedrijf of delen daarvan overnemen. Zo is de RABOBANK mentaliteit nu nog steeds.

Sinds 1 januari 2016 is de RABOBANK 1 coöperatieve onderneming met 1 bankvergunning. Kan men tenminste net als de andere 2 banken gewoon ten gronde gaan en door de overheid gered worden en niet zichzelf redden door overwaarde roof ten koste van hun klanten en naar buiten uitstralen dat ze de beste bank ooit zijn. De Rabobank die zich in alle geledingen van de maatschappij zoals verenigingen, kerken, culturele doelen binnen werkte en ook politiek door de leden die ook meestal meerdere functies hebben en ook in de plaatselijke politiek zitten zoals ook uit mijn verhaal over Lage Zwaluwe blijkt heeft een meedogenloos imago en het hoogste aantal zelfmoorden.
2e van links Rabo fraudeur Conti

De LIBOR- en EURIBOR- FRAUDE

Het ging om banken die actief zijn en of waren op de geldmarkten Hier leende men elkaar een groep geselecteerde banken waar de Rabobank ook bij hoorde rente en stelde men een tarief samen. En andere banken gebruikte dat rentetarief als basis voor derivaten zoals futures opties en swaps en ook hypotheken. Maar bij dekkingen kon het wel eens voordelig zijn om deze rente niet volgens de berekeningen te doen maar hoger of lager te stellen afhankelijk van de positie van de betrokken banken en de winst en of verlies wat opdat moment het beste uit kwam. Men speelde elkaar de bal toe. Het begint in juli 2012 naar buiten te komen. Pure zwendel oordeelt men. De betrokken banken die dat hebben gedaan dus ook de RABOBANK worden zwaar beboet en de Rabobank betaald 774 miljoen euro aan de autoriteiten in Amerika en Engeland en kopen strafvervolging af door een deal met het OM. Op 28 februari 2018 besteed Zembla daar aandacht aan over de deal van 70 miljoen euro van de Rabobank en 240 miljoen voor SDM Offshore. Men is over de mentaliteit totaal niet te spreken van de Rabobank en niemand had verwacht de het beste jongetje van de klas dit zou doen En o/a een oud president van de Hoge Raad heeft bezwaar tegen deze deal die personen buiten het strafrecht houdt. Ook omdat men later weer berekenend kan doen, want als het fout gaat kan men het voordelig afkopen zonder risico in de gevangenis te komen. Ik laat dit allemaal even zien omdat het gewoon over een genadeloze meedogenloze mentaliteit gaat die ook gewoon nu nog in de bank zit. 

Omdat deze totaal verkeerde mentaliteit ongestraft blijft, door de Christelijke VOC mentaliteit verwevenheid in alle geledingen in de maatschappij, ook met de politiek met het CDA. Als de voorzitter van de RABOBANK iets mededeelde wat niet zo leuk was, dan had een uur later een woordvoerder van het CDA zich daar al achtergesteld. Ik heb dan ook vele twitters verzonden met “de RABOCDA” om de verwevenheid te laten zien. Maar deze schets van de mentaliteit is nodig anders zult u niet geloven dat de Rabobank die zich voordoet als de eerlijkste bank en het beste jongetje van de klas haar eigen klanten voor miljarden van hun overwaarde beroofde en alle wetten die er op betrekking hadden gewoon overtrad en nog steeds kunnen overtreden.
Voorzitter 2003 - 2009 Bert Heemskerk Filosoof Theoloog  

RABOBANK OVERWAARDE FRAUDE Een miljardenfraude direct na het begin van de crisis in 2008

Algemeen voor alle banken

Het is uiterst geraffineerd. Op deze blog hltp2011.blogspot.com zien we hoe, en dit geldt voor alle banken de wet belastingaftrek om het woningbezit te bevorderen, misbruikt als financieel instrument om de banken 100% meer winst per hypotheek te geven, namelijk de niet aflosbare hypotheek. En de nadelige gevolgen daarvan namelijk 100% verlies per hypotheek op de maatschappij werden afgewenteld. Gerrit Zalm geen echte bankier heeft toen veel mensen klaagden dat zij met hun hypotheek onder water stonden die, met name de Rabobank maar ook de andere banken gingen innen, waardoor er zeer veel mensen in de problemen kwamen, op RTL Z toen nog op RTL 7, op TV verklaard dat men nooit deze niet aflosbare hypotheek had mogen invoeren.  Door de politieke contacten met CDA en de ABNAMRO op dat moment nog 100% Nederlandse Staat was is dat een paar uur later van de buis gehaald omdat dit zeer nadelig voor de RABOBANK was. Wat in de blog hltp2011.blogspot.com ook te lezen is, is dat bij een crisis die zich afspeelde zoals in 2008 waardoor de waarde van de huizen omlaag tuimelden, de mensen met een normale hypotheek niet direct in de problemen raakte omdat door aflossing de hoogte van de hypotheek was gedaald waardoor de daling van de waarde van de woningen alleen voor minder overwaarde zorgde. Maar de niet aflosbare hypotheken niet. Die kwamen gelijk onder water te staan. De banken hebben met de niet aflosbare hypotheek verschillende wetten overtreden.

1 overtreding van de belastingwetgeving die de belastingaftrek regelt omdat men de wetgeving niet waarvoor hij bedoeld was, bevorderen van het eigen woningbezit, maar er een financieel instrument van maakte om 100% meer winst te genereren

2 als hypotheekdeskundigen alleen de voordelen aan de cliënten lieten zien uit eigen winstoogmerk en het bijzonder grote nadeel dat ook aanzienlijk later bij een mogelijke daling van de waarde van de woning de woningen onder water zouden komen te staan en de hypotheken dan aangepast moesten worden om weer onder de dekking te vallen, is dat een ernstige schending van de zorgplicht. Door dit niet vertellen en de mogelijkheid om een andere hypotheek te nemen markttechnisch onmogelijk is gemaakt is een ernstige schending van de zorgplicht van de banken. Die inhoudt dat men de klant niet in de financiële problemen mag brengen waarvoor ook het BKR is. En het in de problemen is op grote schaal gebeurd.

De ABNAMRO en ING kwamen door de crisis in 2008 onmiddellijk in de problemen en moesten door de overheid gered worden. Omdat zij niet anders konden dan de juiste waarde en verliezen door de waardedalingen van het woningbezit waar hypotheken opzaten in hun balansen op te nemen alsmede de stijging van niet gedekte restschulden die ook mogelijk op langere termijn niet konden worden gegeind. Dat gaf gelijk problemen voor de verplichte liquiditeit en solvabiliteit ratio’s en moest men ingrijpen. 
Eenrichtingsaandeel in overwaarde van u En u mag met schuld zonder woning naar GOD. CEO Theoloog Heemskerk RABO

DE RABOBANK OVERWAARDE FRAUDE

Hoe komt het nu dat de Rabobank de grootste hypotheekvertrekker van Nederland niet door deze crisis in de problemen is gekomen terwijl juist de niet aflosbare hypotheken zorgde voor onbalans bij de andere banken? En de Rabobank zich kon blijven presenteren als een volledig solide bank? Dan moet je wel iets weten van banken en bedrijvenconstructies zoals de conglomeraten die de banken in Nederland zijn waar de Rabobank op dat moment alleen al 187 bankvergunningen had met daaraan gekoppelde zelfstandige banken. Ik heb in een ver verleden een privédetectivebureau gehad gespecialiseerd in fraudes opsporen met name met bedrijfsconstructies en getracht om in Rusland, toen nog zeer bevriend met Nederland en later via een in Duitsland gevestigd bedrijf van mij een kleine bank in Portugal op te kopen. Dat ging niet door omdat ik niet een mede investeerder kon vinden om banken te kopen.  De prangende vraag is hoe kan ik het nu uitleggen deze vorm fraude zodat het de slachtoffers duidelijk is.
 
Het zit hem in de verslaglegging van de Rabobank De corporaties met een zelfstandige bankvergunning in dit geval 187 zullen wel afzonderlijk toezicht hebben gehad en verschillende accountants op de verschillende zelfstandige vergunninghouders. De samenhang is dan door de toezichthouder niet direct te zien. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat er in het conglomeraat BV’s hangen die woningen opkopen. Of speciale BV’s voor incasso van restwaarde schulden. Die hangen dan aan een bank met een eigen vergunning en worden in een geconsolideerd balansverslag niet direct zichtbaar en zijn al helemaal niet te zien als deze 187vergunningen banken ook weer worden geconsolideerd. Wij zien de Rabobank gelijk zoals andere banken. Maar dit zijn 187 afzonderlijke banken en hebben afzonderlijk toezicht en accountantscontrole. Daardoor werd wat ik hieronder aangeef, de mogelijke wetsovertredingen en fraudes niet zichtbaar en toen deze overtredingen gewoon in een uitzending werden gezegd, niet opgemerkt door gebrek aan kennis bij het OM en gebeurde er niets.

De Rabobank heeft als hypotheeknemer het recht, als de eigenaar van het huis de hypotheekgever niet betaald, van parate executie (onmiddellijke verkoop) en heeft voorrang op mogelijke andere schuldeisers die beslag op de woning willen leggen. Maar het is verboden zich de woning toe te eigenen. Een hypotheekovereenkomst waarin is bepaald dat hypotheeknemer de woning in bezit krijgt al de hypotheekgever niet betaald is daardoor wettelijk nietig. Een mogelijke restschuld kan wel op het andere vermogen van de hypotheekgever worden verhaald. Dit laatste is alleen maar mogelijk als de woning is verkocht en er een schuld overblijft. De hypotheekgever in dit geval de Rabobank kan alleen maar de verkoop van het huis gebruiken om de hypotheek betaald te krijgen. Dit zijn zo de onwrikbare regels van de hypotheekvestrekking. Maar deze onwrikbare hypotheekovereenkomsten zijn voor banken een groot probleem.

In de crisis diende zich natuurlijk onmiddellijk mensen aan die de hypotheek niet meer konden betalen. Deze problemen moet de enige bankier Bert van Heemskerk, die de Rabobank, met internationaal een trippel AAA status, heeft gehad gezien hebben en goede raad was duur. Als je nu als Rabobank een probleem hebt in Groningen in die tijd bijvoorbeeld: iemand heeft jaar geleden een niet aflosbare hypotheek afgesloten kan door de crisis niet meer betalen en de woning verliest door de waardedaling 25% van zijn waarde van € 200.000,-- In één klap een waardedaling voor de bank van € 50.000,-- euro en een stijging van de kortlopende schulden ook voor € 50.000,-- Dan duikt er ineens een onroerend goed onderneming op uit Limburg die de woning koopt voor € 150.000,-- Dat blijkt een bedrijf te zijn die valt onder een andere vergunninghouder ook een Rabobank waar de woning onmiddellijk wordt opgewaardeerd naar weer € 200.000,-- door de restwaarde daar in te schuiven en de inning daarvan gaat naar het eigen incassobureau. Balans technische is er wat verschoven maar geconsolideerd geen vuiltje aan de lucht de AAA status waardoor je super goedkoop geld kan lenen op de financiële markten is veilig als je dit op grote schaal doet. Ik heb even een prijsval van 25% gebruikt gelijk bij begin van de crisis om het duidelijk te maken. In werkelijkheid ging het niet zo snel de daling. De Rabobank kocht de woningen op omdat men wist dat er toen al een structureel woningtekort was van 60.000 woningen wat alleen maar groter zou worden omdat men via de politieke kanalen er gewoon voor had gezorgd dat er geen woningen bijgebouwd werden. De strafrechtelijk opgekochte huizen tegen de laagste prijzen zouden later een vermogen opbrengen door chronisch tekort.

Je hebt dan wel bij iedere transactie per huis op deze manier gekocht strafrechtelijk te wet overtreden want u leest hiervoor dat dit niet mag zelf de woning kopen maar door de manier van registreren ziet niemand dat Ook de accountants niet omdat er meerdere accounts zijn die ook versnippert optreden. Hier zit nog niet zoveel overwaarde op. Dat de Rabobank de woningen zelf opkoopt via eigen bedrijven is gewoon gezegd door een Rabodirecteur op de TV bij Hollandse zaken van omroep Max op 20 juni 2012 en later in nog een uitzending die waren gewijd aan de zelfdoding van Nick van Leeuwen. Ik heb daar zelfs aangifte van gedaan aangifterabobank.blogspot.com Maar natuurlijk is dat niet gehonoreerd omdat men kwa kennis niet is staat is in NL op deze grote schaal fraudeonderzoeken te doen. We hebben het hiervoor al gelezen door volslagen onbegrip en kennis is de Rabobank van de LIBOR zaak er vanaf gekomen met € 70.000.000,--.


Maar nu de categorie van mensen die al of niet met een niet aflosbare hypotheek een hoge overwaarde hebben opgebouwd. Dat lijkt wat ingewikkelder maar dat is het niet. Er staat duidelijk in de hypotheekwet dat de hypotheeknemer in dit geval de RABOBANK zich niet de woning mag toeëigenen.
 

Nu komt u bij de bank met een woning die u voor € 200.000,-- hebt gekocht met een hypotheek van hetzelfde bedrag en een maandlast van € 600,-- per maand en de woning 10 jaar eerder heeft gekocht en de prijs met 70% is gestegen tot € 340.000,--. Omdat u de maandlasten van de woning van € 600,- niet meer kunt betalen wil u met de bank praten en de woning houden Nee zeggen de andere banken u heeft 3 maanden niet betaald u krijgt nog 2 of 3 maanden de tijd om het te regelen anders gaan wij tot verkoop over en u weet dat heeft veel waarde verlies. Bij de verkoop die u niet wil, begrijpelijk, doen de bank het juiste. Door de gedwongen verkoop brengt het huis geen € 340.000,-- op maar € 250.000,-- Uw hypotheek is teruggelopen de laatste10 jaar naar € 125.000,-- en na de verkoop heeft u geen restschuld bij de bank en is er nog €125.000,-- over. De wet is niet overtreden u bent boos omdat u door die genadeloze banken u huis kwijt bent maar u bent niet failliet en heeft nog een klein kapitaaltje.

In het geval van de Rabobank wat ook bij die Nick van Leeuwen is gebeurd is het heel anders. Ik heb maanden achterstand bij u omdat ik niet kan betalen zegt u bij de Rabobank en zit in de ww en probeer zo snel mogelijk werk te krijgen. De bank zegt: dat is goed dan kijken we iedere maand wel even of het gelukt is. Kom maar hier naar toe maandelijks. En dan lijkt u geholpen blij voor het begrip van de bank. Maar dan begint het strafrecht met 2 wettelijk misdaden De achterstallige betalingen worden bij uw hypotheekschuld opgeteld. Maar de achterstallige termijnen zijn geen hypotheek maar kortlopende direct opeisbare schulden. Voor u betekend het dat uw overwaarde die € 340.000,-- - € 125.000,-- = € 215.00,-- is verkleind met de maandelijks termijnlasten. Dat is het zich op sluipende wijze toeëigenen van het huis door de achterstand door de overwaarde te laten betalen en is tegen alle internationale regels waar de Rabobank ook aan gebonden is en op grote schaal de mogelijkheid om te zien of de bank er goed voorstaat is verdoezeld. Dat is ook strafrechtelijk maar anders had men de AAA status kwijtgeraakt en ook en waarschijnlijk erger in de problemen gekomen dan de andere banken die zich op deze punten wel aan de regels hebben gehouden.
 
Bij Nick van Leeuwen heeft men het volgehouden totdat de hele overwaarde door niet betaalde termijnen was opgesoupeerd dat heeft men vast ook bij u gegaan. Wat is nu het gevolg: Zij hebben uw woning strafrechtelijk toegeëigend u heeft een lange periode nog in de woning kunnen wonen en laten nu de woning kopen door een van hun onroerend goed bedrijven wat ook ten strengste verboden is. En als het huis verkocht is aan de Rabobank men een restschuld van de hele hypotheek heeft. In u geval dan als de woningprijs niet gedaald is € 340.000,--. Tel uit je verlies en dat dacht Nick van Leeuwen ook en stak zichzelf in de brand voor RABOBANK Leiden. Wat betekend dat de betrokkenen ook strafrechtelijk vervolgd kunnen worden door dood door schuld. Doelbewust. Maar ook hier komt de Rabobank mee weg. Later hebben we gezien door de Liborrente dat de leiding van deze bank VOC genadeloos zijn en in het gevang thuis horen.
Rechtbank Breda
 

Heeft u op deze wijze last gehad van de Rabobank dan kunt u kijken hoe ik de aangifte hebt gedaan over Nick van Leeuwen. Het beste kunt u aangifte doen rechtstreeks bij het OM schriftelijk waar u onder valt. Bij de politie heeft u geen schijn van kans. Hebt u hulp nodig dan kunt u met mij chatten op www.kieswijzeradvocaten.nl op eventueel bellen op de site helder inzicht boks 24. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten