Zoeken in deze blog

woensdag 20 september 2017



Beursfondsen koersmanipulatie zwendel
Is Geert S van Beursgenoten  beursgoeroe
of oplichter met zijn Verenigde Nederlandse Compagny N.V.

De enige plek waar nog wat te verdienen valt omdat spaargeld niets meer oplevert is de beurs. In feite wordt je als je wat geld hebt naar beurs toe gejaagd door de veel te lage rentes van de banken opzettelijk omdat lage rentes nooit de inflatie aanjagen. Men houdt de rentes laag om u met harde euro's uw hypotheekaflossing te laten betalen. Inflatie zorgt er voor dat uw schulden minder waard worden en de vorderingen van de bank op u minder waard worden. Dat is voor de banken nadelig.

Maar los van de banken die ons overal kaal plukken ook op de beurs, was te verwachten dat er ook andere slimme jongens, meisjes hebben zich nog niet gemeld of spelen het slimmer, alleen kortstondig Nina Brink van Online die er multimiljonair van werd nog voor het beurfonds failliet ging, zich het nijvere beursroverswerk en koersmanipulatie toegeëigende. Peter Paul de Vries. heeft als bestuurder van de vereniging van effectenbezitters gezien hoe men zieltogende beurfondsen kon opkopen en door veel publiciteit daar veel leven in kon blazen waardoor men torenhoge koersen kon realiseren zonder dat de bedrijven iets wezenlijks presteerde.

Zodat Valeu8 nu ongeveer bestaat uit minimaal 6 beursfondsen, maar het kunnen er ook meer zijn omdat we er wat gemist kunnen hebben in de publiciteit. En bij de laatste koop bleek het een witwassend en belastingontwijkend bedrijf te zijn. Zodat er nu nog steeds geen verplichte goedkeurende verklaring is van de registeraccountant voor het beursfonds. Dat geeft te denken. 

 
Maar er is nog een beurgoeroe Geert Schaaij die bij Harry Mens van Business Class hoge ogen gooide met zijn adviesonderneming “beursgenoten” Daar zien we ongeveer hetzelfde patroon. De goeroe schijnt in 2015 een zieltogend beurfonds te hebben overgenomen en nieuw (opgeblazen beurskoersen) leven te hebben ingeblazen in een bedrijf waar weer ondernemingen onder zitten met een negatief eigen vermogen die niets presteert. De Verenigde Nederlandse Compagnie. Maar de aandelenkoers zijn door zijn adviezen en gepraat omhooggevlogen. Van € 3,00 naar ongeveer € 5,00 en ongeveer een jaar later toen de cijfers werden gelanceerd onmiddellijk terugvielen tot ongeveer € 2,00 Het blijkt dat een beursgoeroe kennelijk wel goed zaken van andere bedrijven kan voorspellen, of ook omhoog manipuleren maar zelf zo’n bedrijf leiden en de dan voorspelde cijfers halen is wel heel wat anders maar men kan er wel persoonlijk omdat men voorkennis heeft schathemel rijk van worden.

 Peter Paul de Vries van Value8 doet dat ook Maar die is slimmer. Vroeger zouden we dat beurskoersmanipulatie noemen maar nu noemen we dat vermoedelijk een witwasprogramma waar dan later door gebruik van het verkeerde wasmiddel voor de aandeelhouders grote wasverzachters moeten worden toegevoegd vanwege de tot het haast op het nulpunt gedaalde koersen. De Verenigde Nederlandse Compagnie heeft nu een koers die langzaam weg glijdt van € 1,60 nu naar beneden. Tijd voor de beursgoeroe het bedrijf te verlaten alsmede het land verlaat naar Marbella in Spanje. Maar ook hier is weer een patroon te ontdekken van veel eerder bij andere bedrijven en ook hier is weer duidelijk dat Geert Schaaij multimiljonair is geworden van beursfonds koersmanipulatie. Alleen bij VNC al € 6.000.000,00. Geert Schaaij is betrokken geraakt veel eerder vermoedelijk ergens in 2012 bij de Vivenda media Groep, CEO Ron van Velthoven. Die had ook brood gezien en een zieltogend beursfonds en een meerderheidsbelang verworven. Dat was in 2006.

Toen is de Vivenda B.V. opgericht met als doel een beursnotering te verwerven en een toonaangevende aanbieder te worden van media, marketing en internetdiensten in de onroerendgoedsector. Op 30 november 2007 heeft men de gespecialiseerde onroerend goed uitgeverijen Vivenda magazine B.V. en Esto B.V. gekocht. De beursnotering is verkregen door de overname van het beursgenoteerde RT Company N.V. die de aandelen van Vivenda B.V. opkocht en nieuwe aandelen RT Company N.V. daartegen uitgaf. Niets mis mee zou je zeggen.  RT Company N.V. was een kwakkelend beursfonds en werd zo op de kaart gezet door de naam te veranderen in Vivenda Media Groep met uitgeverijen gespecialiseerd bladen in vastgoed en er waren heel wat bladen waar woningen en ander onroerend goed instonden in een van de snelst groeiende markten van vooral woningen. Men kocht wat af. De prijzen van de huizen gingen toch omhoog. En daardoor waren hoge bronnen van inkomen voorhanden om de woningen aan de man te brengen. Totdat de banken eind 2008 hun rovende en monopoliserende positie overspeelden en een bank ongecontroleerde ten onderging en de hele financiële sector instortte.

Toen gingen overheden en politici ingrijpen bij de banken. In Nederland ging de ABNAMRO ten gronde de ING haast de SNS met grote belangen juist in de onroerend goed sector vertraagd later. Behalve de Rabobank die al helemaal was gepolitiseerd en het wanbeleid van VVD PVDA CDA en D66 zat al helemaal in de genen van de Rabobank. Gewoon de wet ten eigen bate uitleggen uitschakelen en op strafbare wijze die woningen van mensen die in de problemen zaten zich toe-eigenen. Dat deed men vroeger met de boeren ook. Buren tot zelfmoordrijven kon men de boerderij van de erven voor een habbekrats overnemen. Dat daar veel zelfdodingen plaats door vonden is bijschade en bovendien had men de mensen naar GOD geholpen Naar huis dus van uit VOC geloofsstandpunt. 
 
 
Het beursfonds Vivenda mediagroep kwam daardoor gelijk in de problemen. De hele verkoop van huizen en onroerend goed kwam tot stilstand en de advertentiemarkt ook op dit punt en men sukkelde langzaam naar de afgrond. In 2012 dreigt de Vivenda Mediagroep ten onder te gaan. En dan roept de CEO Ron van Veldhoven die een belang heeft in de groep van ongeveer 59 % de hulp in van onze beursgoeroe Geert Schaaij van Beursgenoten want die weet alles van beursfondsen is zijn mening. Maar Geerts Schaaij van beleggingsadviesbureau beursgenoten was al omstreden. In het jaar 2006 investeerde in hij in het beursfonds DICO en adviseerde bij Harry Mens Businessclass of elders zeer positief over het door hem ontdekte pareltje van een beursfonds waardoor de koers als een raket omhoogvloog. Investeren en dan daarna het fonds adviseren aan beleggers werd toen nog gezien als voorkennis. En er werd aangifte gedaan wegens voorkennis. Vervolging door het Openbaar Ministerie na aangifte door de Autoriteit Financiële Markten werd in 2009 afgedaan met een schikking.

Begin 2010 werd hij voor een periode van drie jaar geschorst door de keurmerkorganisatie voor financiële dienstverleners. In die periode ging hij tocht de Vivenda media Groep adviseren op dezelfde wijze als bij DICO. Geert Schaaij van Beursgenoten nam vermoedelijk onderhands tegen €0,08 de aandelen over Ron van de Velden. Hij adviseerde dat het een uitstekende fonds was en in een paar dagen tijd vloog de koers omhoog naar € 0,20 op het moment van de hoogste stand verkocht CEO Ron van Veldhoven een deel zijn aandelen op papier van 40% aan derden waaronder Geert Schaaij. En begon het afglijden van de beurskoer omdat zowel Ron van Velthoven zijn resterende belang en Geert Schaaij zijn belang gingen afbouwen en dat hielt op toen de koers ongeveer op € 0.12 stond. Hier zijn dus gevoelige verliezen geleden door de investeerders. Dat werd de goeroe niet in dank afgenomen. Maar er zat geen kastroom in het bedrijf en dat moest volgens de adviseur Geert Schaaij die groot geld had verdiend aan de beurkoes opjagen erin komen.
 

En zonder geluk vaart niemand wel en kwam Geert Schaaij Henk Alssema van INVERKO tegen en Geert Schaaij heeft hem uitgelegd dat de CEO van VMG een sukkel was die weg wilde en dat hij Inverko wel in het beursfonds kon helpen omdat er geen bemoeienis was van banken en toezichthouders en hij als adviseur makkelijk de uit te geven aandelen kon aanprijzen omdat de controlesukkels het toch niet begrepen. En zo gebeurde het en werd door het vermoedelijk zieltogende recyclebedrijf het beursfonds overgenomen. Omgekeerde overname. Ineens hete het beurfonds INVERKO een eerste beursgenoteerde afvalverwerker en werden er aandelen uitgeven tegen de nominale waarde van € 0.20. in 2013. CEO Ron Veldhuis had zijn belangen verzilvert en er goed mee weggekomen ook En datzelfde gebeurde ook met Geert Schaaij die zich niet meer zo met INVERKO bemoeide.

De afvalverwerkingsgroei werd ook door de goeroe zwaar overschat en Inverko sukkelde door en alle activiteiten werden gestopt en was het weer een leeg beursfonds zoals de koers in het hieronder getoonde grafiek laat zien. In 2016 moest Inverko uitstel van betaling aanvragen. En veel aandeelhouders zijn voorgelogen. Nu Geert Schaaij als bestuurder VNC verlaat als bestuurder blijkt dat hij 45% van de aandelenbezit. 35,6% is in handen van DGB groep is. Ook een omstreden groep en blijkt het INVERKO plotseling Selwyn Duijvestijn als CEO te hebben en via VNC en via MontainShield heeft Selwyn Duijvestijn ook nog een aanmerkelijk belang in INVERKO die nu als leeg beurfonds plotseling Phelix NV. Is gaan heten. 


Koersmanipulatie en oplichting aandeelhouders?

Is Geert Schaaij nu beursgoeroe of gewoon een oplichter is de prangende vraag. De VEB Vereniging Effectenbezitters spreek haar bezorgdheid uit. Het blad Quote signaleert wel Geert Schaaij er rijk van is geworden maar suggereert foute zaken maar legt er geen vinger op en beschuldigd niet. Dat doe ik wel. Geert Schaaij heeft via het platform Businessclass van Harry Mens de gelegenheid gekocht zijn beleggingsbureau Beursgenoten te promoten door voor veel fondsen aan voorkennis en aanprijzingen aan beursmanipulatie gedaan. Dat is in 2006 al opgemerkt en dat heeft al geleidt tot een schikking met AMF.  Hij is zijn keurmerk van financieel specialisten kwijtgeraakt tijdelijk. Raakt betrokken bij zieltogende Vivenda Mediagroep manipuleert de koers van dit fonds gewoon voor de TV op en veel investeerders kopen het zodat de koers oploopt tot € 0,20 zodat Geert Schaaij en Ron van Veldhoven er rijk van werden van omhoog gejaagde aandelen. Dan komt er een omgekeerde overname. Reverse listings. Allemaal mooie namen voor mensen die kennelijk niets van bedrijven begrijpen want men brengt alle activa in het zieltogende beursfonds wat dan vele malen hoger is dan het aandelenkapitaal en door uitbrengen van nieuwe aandelen dat gaan financieren waardoor de koersen weer opvliegen.

Maar het is gewoon koersmanipulatie niet meer en niet minder Dus Geert Schaaij is geen beursgoeroe maar een koersmanipulator en daardoor een oplichter die vele aandeelhouders benadeeld heeft. Hij verkeert in goed gezelschap van Peter Paul de Vries want in 2009 is Value8 zo met een omgekeerde overname op de beurs gekomen en de koesen omhoog gejaagd terwijl de bedrijf die het beursfonds overnam nauwelijks activiteiten had. Maar Peter Paul de Vries is een slimmere en grotere oplichter dan Geert Schaaij. Negatieve vermogens worden door achtergestelde leningen te verstrekken aan elkaar rechtgetrokken en door dan in het andere bedrijf een belang van boven 68% te nemen waardoor er geconsolideerd kan worden zien we niet meer dat het vermogen omhoog is gemanipuleerd. Maar dat loopt vast vroeg of laat en dat moment lijkt voor Value8 gekomen omdat er voorlopig nog geen goedkeurende verklaring van de registeraccountant is en het stafbankje steeds dichterbij komt waardoor verkoop van de aandelen haast niet meer mogelijk is. Alleen al omdat niemand ze meer wil hebben.

Intussen zijn de oplichters Geert Schaaij en Peter Paul de Vries privé schathemeltje rijk geworden. Met dank aan het volstrekt onvoldoende kennis hebbende of controle uitoefende AFM en de NB. Vermoedelijk in opdracht van de banken die hoofdzakelijk onder de STAAT vallen die ook belangen hebben in ieder geval bij Value8 maar zij beroven ook aandeelhouders en verdienen kapitalen aan ECB beleid van de te lage rentes waardoor iedereen met een beetje veel geld naar de beurs wordt gejaagd. Door een totaal falende overheid waarbij de belastingdienst alleen al 600 IT systemen heeft, zijn onze besturen kennelijk niet in staat zijn daar iets aan te doen. En deze beursmanipulatoren oplichters waar bij Value8 ook nog vooropgezette faillissementsfraude aanwezig is, hebben door wanbeleid van de controle instanties er  helemaal geen overzicht over wat deze lui doen.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten