Zoeken in deze blog

donderdag 28 september 2017

 
De zorgsprookjes van kabinetten
Regeren door BEELDVORMING
om chaos te handhaven en vergroten
door VVD CDA D66 CU
 
Om het maar even netjes Christelijk te zeggen: Heer bescherm ons tegen deze bestuurders want zij weten niet wat ze doen en aanrichten.
 
Ik heb alle verzekeraars op een rijtje gezet om wat meer inzicht te geven in de juridische structuren. zorgverzekeraarslijst.blogspot.com Overigens kan men die lijst ook vinden bij het ministerie maar ik heb dat aangevuld met juridische informatie en over de besturen. Negen verzekeraars met verschillende structuren en organisaties en producten Bij allemaal zijn er andere inkomstenbronnen die niets met de zorgverzekeringen te maken hebben. Ik heb geprobeerd uit de financiĆ«le gepresenteerde cijfers een lijn te vinden wat voor premie-inkomsten er nu waren en de uitbetaalde kosten. Ik wilde kijken hoe men aan de premievaststelling kwam. Maar dat was niet duidelijk vast te stellen. Probleem is dat er verschillende visies zijn per zorgverzekering en er 9 verschillende registeraccountants zijn die vanuit de samenstellingen van de hoeveelheid kleinere bedrijven die eronder hangen verschilt en iedere accountant andere waarderingsgrondslagen hanteert waardoor er grote verschillen onderling kunnen zijn. Maar hieronder zet ik de lijst van de voorzitters die de machtigste mannen zijn die uw premies vaststellen en bepalen hoe hoog de reserves zijn en wat wel en niet wordt vergoed. DE REGERING ZIT TE DOEN OF ZIJ DE ZORG STUREN. DAT IS BEELDVORMING Men heeft bestuurlijk niets over de verzekeringsbedrijven te vertellen.

 

  De echte machthebbers van de zorg
1.     ASR`              : Michel Verwoest Lid van de raad van bestuur
2.     Menzis           : Mr. R.H.L.M. van Boxtel voorzitter
3.     VGZ                : Tom Kliphuis voorzitter
4.     CZ                   : Wim van der Meeren voorzitter
5.     DSW               : C.A.C.M. Oomen voorzitter
6.     ENO                : Frank Blankers Algemeen directeur
7.     ONVZ              : Drs. J.P.A. (Jean-Paul) van Haarlem RA
8.     Achmea          : W.A.J. van duin voorzitter
9.     Zorg en zekerheid       : A.M. van Houten MHA Voorzitter 
 
Bovengenoemde personen bepalen de hoogte van
de premies bij hun verzekeringsmaatschappij



 

Wat het kabinet ons voortdurend voorhoudt over de zorg en waarom de premie hoger moet klopt niet. Vaststaat dat er een aantal zaken zoals het persoonsgebonden budget via een ministerie verloopt en zo zijn er meer ziektekosten. Omdat men de wet niet kent wordt 2,1 miljard voor het personeel van verzorgingsinstellingen uitgegeven. Maar dat zit niet in de pakketten van de zorgverzekeraars. Ik heb ook nog niet kunnen vaststellen in de cijfers dat verzekeraars daarin moeten bijdragen naar de overheid en dat zou moeten omdat onze premie ook voor dient. Terwijl het kabinet deze kosten wel meetelt als zij een tariefsverhoging vaststellen.
 
KABINET vaststellen zorgpremie:
1 en 1 = 3? 5? even helpen wat vertellen we?
7 Goed 1 en 1 is 7 Henk jij vertelt het.
 
Als men de tarieven verhoogt komt dat in ieder geval bij de 9 zorgverzekeraars terecht. En ook is duidelijk dat het kabinet er totaal niets te vertellen heeft over deze ondernemingen. Wat oud VVD lid Nicole Besselink vertelt dat men zich alleen met beeldvorming bezig houdt komt hier ook duidelijk naar voren. Men zit ons gewoon voor te liegen omdat men zelf niet weet hoe het wettelijk in elkaar zit en de kamerleden ook de oppositie weten niet hoe het zit. Duidelijk een groot wanbeleid van VVD PVDA CDA D66 wat al decennia loopt. Er is een lichtpunt. Zoals het is bij de vereniging ONVZ zo zou alles moeten zijn en is te verkiezen boven weer verzekeren via de overheid.
 
De winsten die bij ONVZ gemaakt wordt ook bij de 2 bedrijven van hen die geen ziektekostenzorg doen en daar ook winst op kunnen maken dat wordt aan de leden en dat zijn alle verzekerden uitgekeerd Dat kan dan in de vorm van premieverlaging worden uitgekeerd. Dat kan de ziektekosten aanzienlijk verlagen als de overige 8 zorgverzekeraars ook zo’n structuur zouden krijgen verplicht. CZ, ASR, Achmea, en Menzis daar dienen de zorgverzekeringen uit te worden gehaald. Het zijn grote conglomeraten waar de zorgzekeringen van ondergeschikt belang zijn.
 
En voor ons en ook voor de overheid volstrekt ondoorzichtbaar. Er is juridisch gezien geen enkele invloed uit te oefenen door de overheid op deze ondernemingen. Vandaag wil 80% van de mensen dat de regering iets aan de zorgkosten doet. Maar de regering en de overheid geven de indruk dat zij besturen (de Beeldvorming) en zitten met oude rekenmethode de zorg te bekijken en komen tot de ontdekking dat de premie omhoog moet omdat daar ook kosten bijzitten die niet door de verzweringen worden gedragen en als zij dan de premie verhogen komt dat bij de verzekeraars terecht dei meer winst maken en de kosten niet worden verlaagd en doorgroeien. Wanbeleid.                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten