Zoeken in deze blog

maandag 18 september 2017


 
De zorg is een grote zorg
2de kamer schrikt
Wanbeleid minister van Rijn
Kost 2,1 miljart extra tot 2021 wat ze hebben goedgekeurd  

En de natte droom van VVD/PVDA doorregeren zonder controle parlement gaat gewoon door. Informatie laat maar doorgaan laat maar doorgaan. Op bladzij 400 van voorlopig regeerakkoord hoort een komma te staan op 5de regel van boven na het 15de woord. Dat duurt weer 2 uur voor alle betrokkenen zover zijn met koffie en plaspauzes mee is er een ochtend weg voor een komma. Nog 2083 correcties te gaan. Of de controle door de 2e kamer zou helpen dat is ook maar de vraag.

De tweede kamer stemde er stilzwijgend mee in dat het zorginstituut kwaliteitsrichtlijnen zou opstellen en daarmee werd de zeggenschap en de controle compleet uit handen gegeven. Bij doorberekening later bleek dat het 2,1 miljard meer ging kosten tot 2021 Een verhoging van 20% van de totale zorgkosten werd er gefluisterd. Afgelopen januari werd het zogenoemde kwaliteitskader voor de verpleeghuiszorg van kracht. Verpleeghuizen kregen daarmee de opdracht extra personeel in te zetten. Het kabinet is juridisch verplicht er de financiële middelen voor te leveren.

Aldus de Volkskrant. En Dan staat er ook nog in het artikel dat de formerende partijen volkomen verrast werden. Ze bleken de wetgeving niet goed te kennen. Maar men zit er wel aan vast. Dat heeft de PVDA minister goed voor elkaar gekregen omdat hij altijd is weggezet als een bestuurlijke prutser wat hij ook is. En vanwege de verschillende IT systemen bij de sociale verzekeringsbank SVB nog steeds niet goed in staat is de persoonsgebonden budgetten op tijd uit te betalen. Maar met de 20% verhoging zorgkosten zal er ongetwijfeld een mooie baan bij een van de zorgverzekeraars zijn weggelegd, die vangen de premie  de belastingbetaler de kosten.    

Dat is nu precies ook weer het wanbeleid van VVD CDA PVDA D66 waar ik het iedere keer weer over heb. Het wanbeleid is dat men: alle ministeries provincies gemeentes die ook een deel van de zorg moesten gaan uitvoeren, met elkaar geldverslindend aan het bakkeleien zijn. Zich niets van de wet aantrekken en gewoon niet weten hoe de wetten in elkaar zitten. Gewoon met slap geouwehoer elkaar op geldverslindende wijze de loef zitten af te steken, en als er een camera in de beurt komt onmiddellijk beginnen te verkondigen dat de minister dit en de minister zus en dat ze dat wel even zullen vertellen en dat die instantie dat dan moet regelen en de politie moet worden ingezet omdat het zo niet kan. Terwijl er 2 uur eerder op TV is geweest dat de hele politie en het hele justitieapparaat niet functioneert door volstrekt wanbestuur en door IT systemen die niet met elkaar functioneren de veiligheid om goed werk te kunnen leveren in gevaar is. Om bij de zorg te blijven heb ik ook al op IT problemen gewezen dat niets functioneert. Wat moet je dan verwachten van een regering die nu zitten te formeren en dat die zelfs de wet niet eens kennen. Er is dus nu al te zeggen dat het weer een groot wanbeleid bestuur wordt. 
 

De zorgpremie stijgt minimaal met € 30,00 per maand in 2018. En het eigenrisico gaat naar € 400,00 omdat de zorgkosten stijgen die door de verzekeringsmaatschappij worden betaald zou je zeggen. Die kopen de zorg voor ons in zo goedkoop mogelijk inkomen om hun winsten te vergroten. De verzekeringsmaatschappijen betalen dan ook de oude van dagen verpleeghuizen zou je zeggen die de zorg moeten betalen. Maar nee dat ligt dan ineens weer anders. Dat gaat dan weer via de belastingen en omdat onze volksvertegenwoordigers de wet niet kennen, worden er weer even slapende maar eerder niet begrijpende zoals hierboven vermeld, de zorgkosten met 20% verhoogd. Dan moeten daardoor de premies om hoog en de eigen bijdrage waar die hogere kosten van betaald zouden moeten worden zou je zeggen maar de premie komt bij de verzekeringsmaatschappijen terecht en zij hoeven iedere verzekerde € 15,00 minder te betalen per jaar.

De goede lezer zal nu lezen dat er iets totaal niet klopt. De hele zorg loopt via de verzekeringsmaatschappijen maar ook weer niet. De persoonsgebonden budgetten natuurlijk ook niet dat is weer andere wetgeving waar men de wet ook niet van kent. Rolstoelen en alle hulpmiddelen ook niet want dat loopt weer via gemeentelijk instellingen en begrotingen waar ze in Den Haag om rust in hun hoofden te houden dat aan gemeentes hebben uitbesteed waar de kamerleden de wetten niet goed van kennen en de gemeentes kennen hun eigen wetgeving ook niet. Dan zie je een vrouw voor de TV, die al haar hele leven in een soort scootmobiel bed ligt zitten klagen dat haar eigen risico verhoogd word omdat ze die kosten altijd heeft dus gewoon extra premie is per jaar terwijl de kosten de scootmobiel wordt betaald door de gemeente, de hulp die ze nodig heeft via een persoonsgebondenbudget worden betaald door de sociale verzekeringsbank en de premie komt bij de verzekeringsmaatschappijen terecht. Die dan alle andere medische kosten en medicijnen betaald. Hier zien we dus 3 verschillende wetten en andere instanties die door elkaar aan het lopen zijn.  


Dan zien we dat de psychologische en psychiatrische kosten een onevenredige stijging hebben doorgemaakt en een steeds groter onderdeel worden van de ziekte kosten. Dat kan ook niet anders want iedereen die overbodig is bij de overheid kan moeilijk worden ontslagen en dan gaat men mensen weg treiteren en dat zelfde zie je bij woningcorporaties mensen uit de huizen weg treiteren en ziek verklaren die dan onder behandeling komen psychiaters maar wel weg zijn. Bij de politie alleen al er 3400 die daadwerkelijk ziek thuis zitten en die nooit meer aan de bak komen en het is toevallig per ongeluk opgenomen dat men zo te werk gaat. Dit moet doorgetrokken worden naar alle overheidsinstanties wat naar gigantische hoeveelheden oploopt en de ziekte kosten eveneens.

Dan praten we nog niet over de zogenaamde wanbetalers die ladingen deurwaarders op hun dak krijgen en daardoor op den duur ziek worden vanwege het slechte eten en leven en men heeft op den duur een psychiater nodig omdat men het leven niet meer aan kan. Dan worden, en dat zijn er tegenwoordig heel wat, mensen zoals ik die misstanden aan de kaak stellen ook voor ziek en een ongezonde geest hebbende persoon verklaart. En dit overziende en is dit een topje van de ijsberg die gelukkig aan het smelten is, en ik de sluipende bezuinigingsgenocide noem, omdat er zoveel zelfdodingen permanent zijn in Nederland.

Allemaal mensen voor het voltooit levenseindepilletje van D66 die met de VVD PVDA CDA samenwerkte en werkt om met beleid het levenseinde van een miljoen mensen te bevorderen die ver onder een redelijk bestaansminimum leven. Daar lijkt het op dit wanbeleid. Iedereen zal roepen dat ik geen gelijk heb. Maar als dat waar zou zijn heeft men in ieder geval de schijn tegen. Een directeur van CZ uit Breda heeft het al in het programma van Pauwnl van Jeroen Pauw gezegd, dat men wat aan de armoede moest doen omdat de ziektekosten daardoor uit de hand zouden lopen en onbetaalbaar zouden worden. Dat zien we nu al gebeuren.         

Er zijn 9 zorgverzekeraars Ik zit bij CZ en die valt weer onder Delta Loyd die weer een beursgenoteerde onderneming is. Annemarie van Gaal is er verbaast over dat in 2018 de zorgverzekeraars winst gaan uitkeren. En aan wie wordt dan de winst uitgekeerd? Daar kan ik een beetje bij helpen. Als je wat juridische studie doet wat voor structuur de zorgverzekeraars hebben, wordt het al lastig. Daar heeft ze gelijk in. Er zijn een aantal verzekeraars daar is het relatief makkelijk. Ze zijn een soort corporatie met UA uitgesloten aansprakelijkheid. Gaan ze failliet door wanbeleid kunnen ze in ieder geval niet aangesproken worden. Beste Annemarie van Gaal ik hoop dat je bij Valeu8 wat beter oplet als commissaris want een corporatie mag winstvrij werken, is eigenlijk de bedoeling om de kosten laag te houden maar in principe kan er winst worden uitgekeerd aan de leden. Wie dan de leden zijn is dan de vraag van een kennis van mij. Goede vraag. Ik denk in mijn naïviteit dat alle 9 zorgverzekeraars zo zijn Dus ook CZ.

Ik zoek de ledenraad op en maak daar even een foto van met de namen erbij en de titels. Ik was gelijk trots dat ik daarbij mocht horen bij CZ. De ledenraad is een afspiegeling van de verzekerden. Kijkt u maar daar mag u als wanbetaler bent bij CZ wel even je armoede imago mee opvijzelen. Dus die krijgen nu een winstuitkering denk je dan. Zou kunnen, maar ze krijgen in ieder geval een vergoeding om te vergaderen en omdat je 4 jaar daar zit en iedere maand misschien wel vergaderd dan loopt dat best op voor vermoedelijk zo’n € 100,-- per vergadering of meer. En als je het aantal Mr. titels ziet op de foto wordt het lastig procederen tegen de verzekering als je bij deze Mr. titels terecht komt. Voor kenners zoals ik spat de belangenverstrengeling van de foto.

En is dit de enige ledenraad is de vraag? Maar niet belangrijk want na enig speuren blijkt CZ onder Delta Lloyd te vallen een beursgenoteerde onderneming wat ik al opmerkte. Wie er nu de winstuitkering krijgt is duidelijk dat zijn natuurlijk de aandeelhouders van Delta Lloyd Annemarie van Gaal. Hier kan je nog wat leren om Valur8 weer leven in te blazen. Ik laat het hier maar even bij want het is een ondoorzichtige bende. Maar een ding is zeker en daar komt het weer, het landelijke decennia lange wanbeleid van VVD PVDA CDA D66 is weer volledig in zicht. Men zit allemaal over de zorg te zwetsen en beleid te voeren aan eigen risico te sleutelen om beursgenoteerde bedrijven te helpen en niet de premiebetalers en de zorgbehoeftigen. En daarom kunnen de verplichte reserves onnodig 3x zo hoog zijn en als men dat zou verlagen tot het wettelijk verplichte men 3 jaar of langer geen verzekeringspremie hoefde te verhogen. De roverij weer openlijk in zicht. En wie durft in te grijpen?     


Geen opmerkingen:

Een reactie posten